29 setembre 2014

3. Skyscrapers

Dos gratacels construïts en plena crisi del 29, el General Electric Building en el Rockefeller Center i l’Empire State Building, aquest de 443 metres d’alçada en total, amb un mirador a la planta 86 i un altre a la 102. Però la llista de gratacels és llarga: Chrysler Building, Trump World Tower,… I en l’espai que durant 27 anys van ocupar les caigudes Torres Bessones s’hi ha creat el National September 11 Memorial i de moment dues esveltes noves torres que dominen l’actual skyline de Manhattan, la més alta és la Freedom Tower o One World Trade Center; la del costat, la WTC 4, reflecteix cel i núvols d’una manera totalment mimètica.

New York

General Electric Building en el Rockefeller Center

New York

Saint Patrick’Cathedral, empetitida

New York

Empire State Building des de la Fifth Avenue

New York

Detall del Chrysler Building

New York

September 11 Memorial

New York

Destacant en la zona zero: Freedom Tower i World Trade Center 4

.

4. Des del Top of the Rock i des de l’Empire State Building

Top of the Rock és l’observatori dalt del Rockefeller Center, en el General Electric Building, poter el millor observatori per contemplar la ciutat. Al nord, el Central Park; a l’est, el riu East i Queens; anant vers al sud, el Chrysler Building; ja al sud, l’Empire State Building i ben al fons Statue of Liberty; a l’oest, el riu Hudson i la costa de New Jersey. L’accés al Top està ben organitzat, donant hora en funció de la demanda; hom no està obligat a fer cua presencial.

A la planta 86 de l’Empire State Building hi ha l’observatori més conegut i visitat de New York. Mirant al sud es poden veure els nous edificis de la zona zero i al fons de tot també l’estàtua de la Llibertat. De nit, destaca entre altres el Chrysler Building.

New York

Central Park des de Top of the Rock

New York

Empire State Building des de Top of the Rock

New York

Freedom Tower des de Top of the Rock

New York

Mirant a sud des de l’Empire State Building, a la dreta Huston River

New York

Mirant a est des de l’Empire State Building

New York

Mirant a nord des de l’Empire State Building

Anterior: Flaixos de New York 1/3

Següent: Flaixos de New York 3/3