18 setembre 2015
Els cavallers teutons, monjos-guerrers alemanys, arribaren a Letònia el 1201 i fundaren Riga al costat del cabalós riu Daugava. Poc a poc esdevingué un important centre comercial unit a la Hansa. Després dels segles de domini alemany, passà a mans sueques, poloneses i russes amb el tsar Pere el Gran, ….
Riga és la ciutat més gran dels països bàltics. De les tres capitals bàltiques, Riga és la que més testimonis s’hi veuen de la dominació russa i on més viu està el passat soviètic; així, al sud-est de la ciutat destaca l’Acadèmia de les Ciències o pastís d’aniversari de Stalin, un ben típic i majestuós edifici soviètic.
En el casc antic destaquen força edificis nobles de gremis i comerciants de temps passats, com sol passar en altres ciutats centreeuropees; però a inicis del segle XX, i en el que devia ser l’eixample de la ciutat, s’hi aixecarà una notable col·lecció d’edificis trencadors d’estil art nouveau o Jugendstil, semblants als que hom pot veure a la Viena de també inicis del XX.

Casa dels Caps Negres (associació de comerciants estrangers solters) i església de san Pere, des del segle XIII, destruït i reconstruït
Tallinn, capitat d’Estònia<– –> Vilnius, capital de Lituània – 4/4
Deje su comentario