23 març 2010

Hi havia un temps en el que tots els alumnes d’educació secundària de Catalunya podien formular les seves consultes acadèmiques a professors de les diferents matèries del currículum; el servei permetia als alumnes redactar preguntes o dubtes, enviar-los via web, i obtenir respostes o explicacions en menys d’unes 24 hores. Extraordinari! On és ara aquest servei? Oblidat, mort, enterrat.

El servei, que portava per nom Consultoria, estava allotjat a ww.edu365.cat i funcionà amb regularitat des de setembre de 2002 fins a juny de 2007. I al llarg d’aquests cinc cursos acadèmics diversos professors de totes les matèries col·laboràvem procurant resoldre els dubtes o problemes dels alumnes, sovint els nostres alumnes més inquiets; dic col·laboràvem perquè jo era un d’ells. Quina sort era pels nostres estudiants gaudir d’una dedicació tan personal! Òbviament, l’accés a les respostes o explicacions era obert a tots els alumnes.

El març de 2008 em vaig dirigir per escrit, amb registre oficial de sortida, al Conseller d’educació exposant-li la situació d’oblit o inici de mort en què es trobava l’excel·lent consultoria i la trista pèrdua pedagògica que implicava. A hores d’ara, el servei ja està ben mort i jo encara espero la resposta del Conseller d’educació a qui vaig dirigir la carta.

Dues preguntes pendents de resposta:

1a Hi ha alguna raó de pes que justifiqui l’oblit, mort i enterrament d’un tan excel·lent servei?

2a Ha de respondre (o fer respondre) un conseller d’educació, si més no per educació, a un escrit oficial que a ell dirigeix un professor que no sé quant anys porta de dedicació en educació?