17 setembre 2015

Una de les imatges més representatives de Tallinn és la de les torres medievals que formaven part de les seves muralles. Aquestes es trobaven en la part coneguda com a Ciutat Baixa, més propera al mar. La Ciutat Alta, la Toompea, fou sempre el lloc de residència dels corresponent senyors feudals o dominadors. Només dos estrets i empinats carrerons permetien comunicar els vassalls de baix amb els senyors de dalt.

La Catedral ortodoxa Alexander Nevski domina la Ciutat Alta. Construïda a finals del segle XIX per ordre del zar Alexandre III, dóna testimoni dels constants intents de russificació. (En alguns moments es proposà el seu enderrocament pel que significava).

L’església Niguliste, una de les més preuades construccions de la ciutat, és del segle XIII, si bé en part reconstruïda. Actualment està transformada en museu. La Catedral de Santa Maria Verge, a la Ciutat Ata o Toompea, fou construïda amb fusta, el 1240, pels danesos.

Després dels danesos foren els cavallers teutons els qui impulsaren el creixement d’Estònia. Al segle XIV, Tallinn formà part de la Lliga Hanseàtica, convertint-se en una de les més importants ciutats del nord d’Europa.

Tallin

Detall de la Catedral ortodoxa Alexander Nevski, a la Toompea

Tallinn

Castell Toompea; avui seu del parlament d’Estònia

Tallinn

Catedral de Santa Maria, a la Toompea

Tallinn

Porta Viru, punt d’accés, en la muralla de la ciutat. Segle XIV

Tallinn

Ajuntament, de 1404, des de una de les farmàcies més antigues d’Europa

Tallinn

Torres medievals de la muralla

Tallinn

Detall de torres medievals; el Bàltic al fons

Repúbliques Bàltiques <–    –> Riga, capital de Letònia -3/4